Seminar 1.čakre

Namenjen je delu na prvi, korenski čakri. Pravilno delovanje le-te je osnova za pravilno delovanje vseh ostalih čaker, saj v tem primeru energija teče iz 1. v 2. nato v tretjo in tako vse do 7. in 8. čakre, ki nas povezuje z višjim smislom našega obstoja.

root-chakra

 

Živimo v času, polnem strahu, ki pa je osnovni razlog za moteno delovanje prve čakre in prostega pretoka življenjske energije. Osnovna naloga prve čakre je volja do življenja, občutek varnosti, prizemljenosti, samozavest in smisel.
Na duhovnem in čustvenem nivoju dobro delujoča prva čakra utrjuje razumevanje zemeljskih zakonov, libido, potrpežljivost, voljo po samoohranitvi, samozavedanje, dober denarni položaj, spontanost, urejeno družinsko in socialno življenje, močno povezanost s sabo. Daje nam varnost, samozavest, pogum, stabilnost in znati biti “ob pravem času na pravem mestu”. Noge kot podaljšek prve čakre simbolizirajo stabilnost in ukoreninjenost.
Manjko energije v prvi čakri se kaže kot pomanjkanje samozavesti in energije, brezvoljnost, plašnost, lenoba, nestabilnost, anksioznost, nezmožnost postavljanja zase in osebnih mej, samopomilovanje, pretirana agresija, nagnjenost k motnjam prehranjevanja, nagnjenost k raznim odvisnostim, nestabilnost, raztresenost, impotenca ali frigidnost .

TEORETIČNI DEL SEMINARJA obsega spoznavanje vpliva 1.čakre na fizično telo, kompenzacije eteričnega in emocionalnega telesa zaradi deficita matrične energije. Naučimo se prepoznavanja ter ravnanja s psihološkimi vplivi in simbolno govorico podzavesti. Z osnovnimi vajami svete geometrije spoznavamo gibanje prizemljitvene energije in zbudimo nezavedno, da odreagira na znano harmonijo.

POMEMBNEJŠE VAJE PRAKTIČNEGA DELA:

– občutenje avričnega polja (ČEP – človekovo energetsko polje)
– osvežitev osnovnih principov delovanja čaker
– tehnike prizemljitve
– tehnike odpiranja meridianov – energetskih linij
– tehnika chakra spinning
– tehnika samostojnega polnjenja prve ter ostalih čaker
– vaje Tibetanskega vrelca mladosti … in še kaj

Znanje o tehnikah Energije matriksa predstavlja stik znanosti ter duhovnosti.

Združuje tako najnovejša znanstvena spoznanja kot najstarejše tradicionalne metode zdravljenja starodavnih civilizacij, edino vodilo pa je univerzalna dobrobit človeka. Kar WLM postavlja v vrh učinkovitosti dela na sebi in drugih, je njen individualen pristop, ki se prilagodi vsem psihofizičnim lastnostim človeka. WLM se ne osredotoča na trenutno lajšanje simptomov, temveč išče in zdravi vzroke za vsako psihosomatsko motnjo ali bolezen v srži, v izvoru, na katerikoli ravni, tudi na ravni travm iz prejšnjih življenj. Tak pristop je starodavna modrost kultur, katerih zdravilci so bolezen lahko napovedali ali se ji ognili že desetletje prej, preden seje lahko razvila.

Najpomembnejše dejstvo je, da energija matriksa nima kontraindikacij – se pravi, da z njo ne moremo poslabšati stanja, niti fizičnega niti psihološkega, lahko ga le izboljšamo, krepimo in se vračamo k sebi, saj je ta vrsta energije osnova za vsak organizem na Zemlji.

Božja ali kozmična slava je človek, ki polno biva. Tehnike EM nas vračajo domov, k polnemu bivanju, k čisti prisotnosti in globokemu zavedanju. Življenje se spremeni, ker ga gledamo od tam, od koder bi ga morali in postane tako, kot ga sanjamo, ker dobimo moč ter modrost, sanje uresničiti. Tudi, če se odločimo, da jo izvajamo le zase, s tem pridajemo harmonijo Vesolju. Naša pravica in dolžnost je bleščeče mavrično življenje in ljudem okoli nas damo vero v svetlobo že samo s tem, da jo sijemo sami.

Na predavanju bomo pojasnili nekaj osnov energije matriksa in pogledali preko omejitev plašnega razuma. V vesolju čakajo neomejene količine energije za vse nas!

Pred seminarjem je vsak udeleženec na dveh individualnih terapijah, na katerih napolnimo energetsko telo ter naravnamo čakre v pravilno delovanje.

Delavnico vodi učiteljica in terapevtka WLM Metode Tina Bizjak.

Opozorilo: Delavnice WLM Metode ne izvajamo kot zdravstveno storitev, ampak kot delavnice duhovne in osebne rasti.